Prima etapă în realizarea oricărui obiect este aceea a conceptului, mai precis, se numește etapa de proiectare.
Această etapă poate părea inutilă pentru multă lume, dar fără o proiectare minuțioasă nu s-ar fi putut realiza majoritatea lucrurilor cu care noi interacționăm zi de zi, fie că vorbim de telefoane, pixuri sau clădiri. Deși am putea spune că este foarte ușor să facem un pix, în practică putem observa foarte multe variante și modele, de ce? Pentru că fiecare producător studiază și proiectează un pix în funcție de anumiți parametrii, rezemarea degetelor, materialul din care este realizat, greutatea acestuia, mecanismul, etc.
Același proces se realizează și în construcții, fie că vorbim de instalații, arhitectură sau rezistență. În proiectare, de comun acord cu beneficiarul, se stabilesc criteriile care vor defini clădirea finală. Prin aceste criterii ne referim la: materialele folosite (beton, metal, lemn, etc.), la soluțiile de instalții pe care le dorim (panouri fotovoltaice, încălzire în pardoseală, etc.), la estetica clădirii și multe alte exemple.
Proiectare sisteme de ventilație
Proiectarea sistemelor de ventilație constă în cuantificarea și analizarea multor parametri, atât pentru dimensionarea și buna funcționare a sistemului propriu-zis cât și estetici. Ventilarea unei locuințe trebuie să se realizeze continuu fără a produce disconfort locatarilor, debitele de aer introduse și evacuate fiind întotdeauna în echilibru. Grilele de introducere și extracție a aerului, atât cele interioare cât și cele exterioare, se aleg împreună cu arhitectul și beneficiarul astfel încât să fie complementare cu estetica de ansamblu.
În cazul clădirilor noi, procesul de proiectare este mai convenabil deoarece se pot stabili încă de la început traseele conductelor care vor asigura circulația aerului în casă și poziția centralei de ventilație. Configurarea unui astfel de sistem într-o locuință existentă prezintă un grad de complexitate ridicat deoarece traseele tubulaturilor și poziția centralei de ventilație trebuie proiectate astfel încât să nu afecteze estetic și să nu pună în pericol integritatea structurală a imobilului (goluri prin grinzi, planșee, etc.).
Având în vedere faptul că echipa noastră este formată din ingineri instalatori, ingineri structuriști și arhitecți, dorim să vă asigurăm de cele mai performante servicii de proiectare care să răspundă tuturor cerințelor dumneavoastră.
Pentru a vă putea oferi și mai multe informații legate de soluțiile noastre complete de ventilație cu recuperare de căldură vă invităm să completați formularul de solicitare ofertă, iar noi vom reveni în cel mai scurt timp cu detalii și vom stabili primii pași în procesul de proiectare!
Vă mulțumim mult pentru încrederea acordată, iar până la prima noastră întâlnire vă invităm pe blogul H-Vent pentru a descoperi mai multe beneficii și avantaje ale unui sistem de ventilații.