Consecințe ale nivelului ridicat de dioxid de carbon
24 iun. 2022

Deoarece în procesul de respirație consumăm oxigen și expirăm dioxid de carbon, concentrația de CO2 se va mări întotdeauna în cazul în care spațiul în care locuim nu este ventilat constant.

Unitatea de măsură pentru concentrația de CO2 este ”părți pe milion” – ppm, iar valoarea maximă acceptată într-o locuință este de 1000ppm. În aerul din exterior concentrația medie este în jur de 400ppm , iar în procesul de respirație noi expirăm o concetrație de aproximativ 40.000ppm!.

Astfel, un factor extrem de important în determinarea calității aerului interior este dat de concetrația de CO2 din mediul în care ne aflăm.

Depășirea concetrației de CO2 de 1.000ppm (1.000ppm – 5.000ppm) duce la scăderea productivității, stări de oboseală, dureri de cap, stări de irascibilitate, iar în timp poate duce la afecțiuni respiratorii.
Copii și oamenii în vârstă sunt cei mai afectați de valorile mari de dioxid de carbon.

Valori ale concentrației de CO2 de peste 5.000ppm sunt considerate toxice, iar valorile care depășesc 40.000 de unități devin dăunătoare pe termen lung.

Spre exemplu, pe timpul nopții, într-un dormitor neventilat limita de CO2 poate fi între 2500 și 3500 ppm. Aceste valori sunt foarte mari și dăunează calității somnului deoarece ne petrecem în medie 8 ore dormind într-un mediu poluat.

Este foarte important de știut că ventilația nu este și nu poate fi înlocuită de ”purificatoare” de aer sau de aparate de aer condiționat deoarece acestea doar filtrează sau climatizează aerul viciat, nu produc un schimb cu mediul exterior.

Aceste echipamente se pot folosi împreună cu un sistem de ventilație mecanizat.

Pentru a vă convinge singuri de problema nivelului de dioxid de carbon din locuința dumneavoastră, vă puteți achiziționa un aparat care măsoară calitatea aerului interior printre care și nivelul de CO2 și le puteți așeza succesiv în diferite încăperi din locuința dumneavoastră. Puteți găsi astfel de dispozițive în magazinul nostru.

În articolele care vor urma vom discuta despre alte gaze nocive pe care le regăsim în aerul pe care îl respirăm precum Compuși Organici Volatili (COV) sau Radon.

Vă invităm să vă abonați la newsletter-ul nostru pentru a putea fi întotdeauna informați.

Vrei să-ți îmbunătățești sănătatea în interiorul locuinței?
Contactează-ne pentru o ofertă de preț!
îți mai recomandăm

Deoarece în procesul de respirație consumăm oxigen și expirăm dioxid de carbon, concentrația de CO2 se va mări întotdeauna în cazul în care spațiul în care locuim nu este ventilat constant. Unitatea de măsură pentru …